landschap
foto 2
Foto 3

Sociale innovatie

Wat is sociale innovatie

Sociale innovatie is vernieuwing van de wijze waarop het werk in ondernemingen is georganiseerd. Dat is de definitie van sociale innovatie door Wikipedia. Het gaat er dan wel om dat door sociale innovatie zowel arbeidsproductiviteit als kwaliteit van de arbeid verbetert.

Actuele thema’s rond sociale innovatie

  • Innovatieve werkplekken
  • Slimmer werken
  • Werkplezier on plaats van werkdruk
  • Innovatieve werkplekken

In innovatieve werkplekken wordt sociale innovatie echt zichtbaar. De verschillende deelnemers in de arbeidsorganisatie werken er aan om de noodzakelijke communicatie te verbeteren. Het organisatieprincipe is zeer open en transparant en een kweekvijver van ideeën. kortom sociale innovatie.

Slimmer werken

Slimmer werken staat hoog op de agenda van het Innovatieplatform dat sociale innovatie stimuleert. Door het ‘systematisch verbeteren van de manieren van werken in organisaties', verbetert de productiviteit en het concurrentievermogen van organisaties. Daarmee verbetert de winstpositie. Daarnaast worden de talenten van medewerkers optimaal benut, wat het werkplezier vergroot: de kern van sociale innovatie.

Werkplezier in plaats van werkdruk

Gemotiveerde werknemers leveren betere prestaties leveren en minder vaak ziek. Uit een promotie onderzoek blijkt dat werkplezier hierin een belangrijkere rol speelt dan werkdruk. De positieve kanten van het werk benadrukken en waardering krijgen voor je inzet en wie je bent, heeft direct effect.

Meer informatie over sociale innovatie:

http://www.ncsi.nl
http://www.socialeinnovatie.com
http://www.innovatieforganiseren.nl

Direct contact

06-51150090

Wij staan u graag te woord!